Mijn team

Het eerste project uit de vijfde klas heb ik samen gedaan met Hugo van Dieren, Nico Pols en Jesse de Vries. Het groepje hebben wij gevormd op onze indivuduele kwaliteiten die goed met elkaar passen. Bij de samenwerking nam Hugo de leiding wat erg goed ging, zo lukte het om met elkaar een mooi eindproduct neer te zetten. 

Het probleem

In Amsterdam is er veel last van regenoverlast. Nieuwe wijken worden hierop ontwikkelt, maar Amsterdam bestaat niet uit nieuwe wijken. Veel oude wijken ervaren dus regenoverlast en 1 van deze knelpunten is de Javastraat. Wij als groepje moesten ervoor zorgen dat de Javastraat geen last meer zal ervaren van regenoverlast.

Het eindproduct

Door heel veel te onderzoeken zijn wij uiteindelijk met meerdere oplossing te komen die samen ervoor zorgen dat er in de Javastraat geen regenoverlast is. Zo hebben gekozen voor een groene trambaan. Deze trambaan wordt niet gebruikt door andere vervoersmiddelen en dus geschikt om er Roodzwenkgras of Sedum in te plaatsen. Die zullen goed water opnemen en dempen ook geluid. Daarnaast hadden wij als hoofdoplossing om een waterplein te ontwikkelen. Zo'n plein kan tijdelijk als bassin functioneren wanneer het hard aan het regenen is, zo lopen straten niet onder. Dit water wordt later uit het plein gepompt naar een dichtbijzijnde gracht. De laatste oplossing is het plaatsen van gootjes met een helling. Deze gootjes vervoeren het water vanuit de straten naar het waterplein. De helling in de gootjes zorgt ervoor dat bacteriën en muggen zich niet kunnen ontwikkelen doordat er geen stilstaand water is in de gootjes. Deze oplossingen zullen ervoor zorgen dat er geen wateroverlast is in de Javastraat en omliggende straten.

Opdrachtgevers en expert

Het begin van ons project hadden wij als opdrachtgever Alice Driesen van Rainproof. Zij had het vertrouwen om met ons het probleem op te lossen wat zich in de Javastraat bevondt. Als expert voor deze opdracht hadden wij Martin van Os van Wijtechniek. Hij heeft al veel ervaring met technasium en kende al meerdere docenten van Het Metis. Later in het project kreeg Alice een andere baan, hierdoor nam zij ook afstand als opdrachtgever van onze opdracht, maar zij benoemde Jaleesa Schaap ook van Rainproof als nieuwe opdrachtgever. Tijdens het project hadden wij veel online gesprekken met opdrachtgever en expert, deze gesprekken waren erg prettig net zoals de samenwerking met hen over het gehele project. 

Maak jouw eigen website met JouwWeb